Delofa tweewielers
samen voor fietsplezier

Wij Bij DELOFA tweewielers willen samen met U zorgen voor het gemak op, en voor de fiets. Daar hoort alle service bij die er is.... Zo is er uiteraard niet alleen de service bij aanschaf en onderhoudt. Maar ook bij oriëntatie. Wij weten als geen ander, hoe moeilijk het is om een fiets aan te schaffen. voornamelijk op E-bike gebied.


Wij bieden onze service dan ook aan op E-bike gebied. Wij willen hieronder uitleggen wat wij voor u kunnen betekenen.


Binnen de fietswereld is er enorm veel te koop, voornamelijk in merken en modellen. Wij willen dit overzichtelijk maken voor u. Wij kijken samen met u, wat voor motor heeft u nodig? wat voor accu heeft u nodig? en wat voor systeem heeft u nodig?


Zo maken wij onderscheid modellen als het om de plaats van de motor gaat. 
 

 


 De elektrische fiets met het voorwielmotor. De motor hebben ze geplaatst in het voorwiel, Dit is veelal bedacht om de "kosten" te drukken, het is een "goedkopere" oplossing. De meeste consumenten willen graag een gesloten kettingkast, 7-8 versnellingen, en dan budget technisch gezien is de elektrische fiets met voorwiel motor de "goedkoopste oplossing. Deze motor wordt aangedreven door veelal een rotatiesensor, deze sensor heeft dus alleen een rotatie nodig van het cranckstel, doordat u aangeeft op het display dat u ondersteuning behoeft, zal deze uiteraard gaan draaien. Doordat U geen kracht hoeft te zetten, kunt u gemakkelijk en soepel rijgedrag hanteren. Wij noemen dit veelal een onnatuurlijke rijbeleving
Daarnaast zijn er elektrische fietsen met een middenmotor, Deze motor is technisch gezien perfect in het frame geplaatst. Doordat de motor in het midden van het frame zit heeft een hele stabiele ligging, en uw fiets wordt dus makkelijker te hanteren. De middenmotor wordt aangedreven door een tandwiel overbrenging. Dit houdt in, dat u kracht moet geven bij het weg rijden. Wij noemen dit, in tegenstelling tot de voorwielmotor, een natuurlijke rijbeleving. Alles wat u met uw pedalen doet, voelt u terug in de motor. Veelal is de middenmotor verder ontwikkeld, en van grote leveranciers als ; BAFANG, BOSCH, SHIMANO STEPS, IMPULSEover fietsaccu's is het in Nederland erg verdeeld. Er zijn veel negatieve ervaring, dit komt vaak door verkeerde informatie, of verkeerde verwachtingen. Neemt niet weg dat er uiteraard ook slechte accu's bij zitten, of nare ervaringen. U moet het zo zien, de fiets is een gebruiksvoorwerp, en een accu een verbruiksvoorwerp. Een accu van de elektrische fiets heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 5-6 jaren. daarna gaat de kwaliteit achteruit en zal de actieradius afnemen. Er zijn veel "dingen" waar u zelf wat aan kunt doen. Wij hanteren diverse "regels" m.b.t. de regels hoe om te gaan met de accu. Bij verkoop krijgt u van ons ook altijd een formulier mee, hierop hebben wij duidelijk geformuleerd wat u zelf wel en niet moet doen, wat u zelf beter wel en beter niet mag/kan doen. Zo kunnen wij u de juiste richting in sturen, en ook de juiste verwachting geven omtrent de actieradius en levensduur. Uiteraard is er nog veel meer informatie te vertellen over de accu behandeling, onderhoudt en type's.

Daarnaast zijn er erg veel merken op de markt. Wij merken de afgelopen jaren, dat de consument hoge eisen stelt aan de elektrische fiets, en dat is maar goed ook! Zo zien we steeds meer merken rond rijden. Dit omdat het belangrijk is welk type systeem u rijdt, en niet werk merk er op het frame staat! 


Rijdt u op een BOSCH, SHIMANO STEPS, BAFANG, IMPULSE. Er zijn tientallen merken dit met deze systemen rijden, en elk merk heeft zijn voor en nadeel. Doordat de elektrische fiets voor iedereen het fietsen toegankelijk maakt zijn er ook veel mensen die weer gaan fietsen, die normaal gesproken binnen zouden blijven. Dit is alleen maar fantastisch. 


Wellicht is het voor u, of voor iemand rondom u, lastig om naar de winkel te komen. Lastig om een uur of 2 het verhaal en de verschillen van de elektrische fietsen aan te horen, het verschil tussen de systemen. Ik hoor vaak, WAT HEB IK NOU NODIG, IK SNAP ER NIKS MEER VAN.....


Wij maken het makkelijk. Door dit gelezen te hebben, heeft u al een klein inkijken in de ebike wereld. Wij bieden aan om naar u toe te komen, in plaats van u naar ons! Wij zetten diverse elektrische fietsen in de auto, wij nemen deze dus mee, zodat u deze kunt zien, en kunt proefrijden in uw eigen omgeving!!! op uw eigen tijd!!! 


Zo kunt u op het gemak aanhoren wat wij te bieden hebben, wat wij u kunnen aanbieden aan systemen, aan merken en aan service. Wij willen er een rijbeleving van maken, een gemak.


SAMEN VOOR FIETSPLEZIER